Prémiové realitné služby Všetky ponuky

STE REALITNÝ MAKLÉR A VADÍ VÁM KONKURENCIA?

Profesia realitného makléra vyžaduje obrovskú zodpovednosť ako aj pri iných profesiách.
Pravdou je, že vo svete je veľa realitných maklérov a každý z nich je odlišný - INÝ, ale aj niečim výnimočný a čo je najkrajšie, že každý z nich má dostatok miesta na tomto trhu. Avšak nie každý je spokojný, ale aký je naozaj rozdiel medzi spokojným a menej spokojným maklérom?

 

Čo vlastne znamená byť spokojným maklérom?

 

Za spokojnosťou netreba hľadať finančné štatistiky či účtovné analýzy, ale spokojnosť je to, že svoju prácu, ktorú vykonávame, robíme s radosťou až do takej miery, že začne byť pre nás akýmsi koníčkom a naša spokojnosť nás zavedie k úspechu.

 

Čo vystihuje menej spokojného makléra?

 

Chýba konkrétny cieľ - je to absolútnou príčinou neúspechu.
Lenivosť a neschpnosť opustiť svoju komfortnú zónu
Chýba vzdelanie
Nízka sebadôvera
Chýba trpezlivosť a vytrvalosť
Vo všetkom hľadá problémy a výhovorky
Sťažuje sa na svoje okolie 

 

Kam môže smerovať takýto postoj menej spokojného makléra?


Takýto maklér si zvolí ten najjednoduchší spôsob pre seba vo forme sťažovania sa a zvalovania viny na všetkých okolo seba, na konkurenciu, nehnuteľnosti, trh, kolegov, klientov a tým sa pre neho výzvy, príležitosti stávajú neviditeľnými. Skrátka sa z neho stáva chronický slepec na Vízie a Príležitosti.

 

Ako to vyzerá v praxi?


Predstavme si situáciu, kde vy ako predávajúci máte tú možnosť sa stretmúť a odovzdať do rúk vašu nehnuteľnosť nespokojnému maklérovi. Váš maklér sa neustále sťažuje na každom jednom stretnutí, ako je trh zlý, kolegovia nepríjemní, ešte komplikovanješí klienti, obrovská konkurencia a o nehnuteľnostiach ani nehovoriac… 

 

Aký pocit vo vás vyvolá takýto maklér? Zrejme budete chcieť, čo najrýchlejšie ukončiť vaše stretnutie alebo v tom najhoršom prípade vás jeho negatívny postoj tak pohltí, že ťažko nájdete „vypínač“ nespokojnosti.

 

Žiaľ skutočnosť je taká, že zákazníci sú veľmi vnímaví a nikto nebude chcieť spolupracovať s niekým, kto má svoje nastavenie také, ako v našom príklade nespokojného makléra.

 

Je potrebné si uvedomiť, že problémom nie je konkurencia, trh, ľudia či okolnosti, ktoré vedú k neúspechu nespokojného makléra, ale ich samotné zameranie, ktoré si oni sami určili a  postavili Konkurenciu do pozície svojej bariéry.

 

Správny a spokojný maklér sa vždy zameriava na seba a nie na KONKURENCIU alebo okolnosti. 

 

Správny FOKUS našej pozornosti nám vytvára našu vnútornú rovnováhu. 

 

 

 

 

Adriana Matyasova
Konateľ spoločnosti ADRID REAL s.r.o.
s realitnými skúsenosťami na Švajčiarskom trhu

Odoberajte naše novinky

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané našou spoločnosťou na účely kontaktovania.