Prémiové realitné služby Všetky ponuky

AKO VĎAKA SPRÁVNEMU POSTOJU ZÍSKATE VYŠŠIU CENU Z PREDAJA NEHNUTEĽNOSTI?

Predaj nehnuteľnosti je každopádne proces, ktorý vyžaduje nie len vedomosti, ale aj správny postoj a cítenie.

 

Čo ovplyvňuje cenu Vašej Nehnuteľnosti?

Sú to rôzne makro a mikro ukazovatele, ale okrem týchto ukazovateľov je dôležitá vizuálna reč, ktorá sa dosiahne so samotnou prezentáciou nehnuteľnosti.

 

Veľakrát majitelia podcenia proces predaja svojej nehnuteľnosti a táto skutočnosť sa im nemusí vždy vyplatiť. Je známe, že v inzertných portáloch sa nájde ponuka jednej nehnuteľnosti, ktorá je inzerovaná viacerými realitnými kanceláriami. V tomto prípade majiteľ vsadil viac na Kvantitu než na Kvalitu. 

 

Čo vyvoláva kvantitatívny predaj nehnuteľnosti?

 

Nehnuteľnosť, ktorá je inzerovaná rôznymi realitnými kanceláriami, s rôznymi cenami, fotkami,  textom i nadpisom, atď. Nehnuteľnosť STRÁCA svoju JEDINEČNOSŤ!  Takáto nehnuteľnosť má rýchlu tendenciu upadnúť do chaosu, nesystému a koniec koncov sa stane magnetom pre chaotických kupujúcich. 

 

Predstavte si len nejaké trhovisko, kde je veľa predávajúcich a jeden cez druhého sa prekrikuje a každý z nich sa snaží predať svoj produkt i keď predávajú všetci to isté. Čo nastane? Ľudia na trhovisku začnú vyjednávať na cene, aby kúpili, čo najlacnejšie, lebo im to prostredie samo vytvorilo. V chaose nemôžeme čakať systémový a disciplínovaný predaj.

 

Tak aby predaj nehnuteľnosti nedopadol ako na spomínanom trhovisku, je potrebné zmeniť POSTOJ a CÍTENIE!

 

AKO TO DOSIAHNUŤ?


Každá nehnuteľnosť je niečim výnimočná. Samozrejmosťou je aj fakt, že v každej nehnuteľnosti, kto chce, nájde aj negatíva, ale čo je podstatné je zamerať sa na jej všetky Highlights-y (výhody) a vedieť ich správne odprezentovať.

 

Prezentáciou sa rozumie už samotná predpríprava nehnuteľnosti. V praxi sa často používa Homestaging, ktorý je v zahraničí veľmi populárny a na našom trhu je tiež s lahkosťou aplikovateľný. HOMESTAGING je úprava/aranžovanie nehnuteľnosti do takej podoby ako ju chceme prezentovať a zachytiť tie najkrajšie zábery, ktoré budú sprevádzať krásu nehnuteľnosti. Homestagingom sa rozumie aj upratanie nehnuteľnosti do stavu takého, že odstránime viditeľné nadbytočné, osobné predmety, aby sme napomoholi potenciálnym klientom si lepšie zvizualizovať ich vlastnú existenciu v nehnuteľnosti.

 

Kvalitné FOTOGRAFIE zohrávajú dôležitú úlohu v procese predaja/prenájmu, ktoré posilňujú vizuálnu reč a prezentujú AKOSŤ každej nehnuteľnosti. Sú prvým vyvolávajúcim faktorom, ktorý zohráva úlohu v rozhodovaní sa klienta či má o obhliadku záujem alebo nie.

 

Kvalitné VIDEO dáva do dynamického pohybu obrazy a umožní kupujúcim možnosť lepšej predstavivosti a orientácii v priestore. Posledných pár rokov sa video stalo dominantným predajným materiálom vo svete realít, ale takisto aj v iných sférach. Napomáha tak k efektívnejšiemu rozhodovaniu sa klientov a zvyšuje váhu Vašej nehnuteľnosti.

 

Kvalitná INZERCIA obsahuje popis nehnuteľnosti, ktorá dominuje výstižnosťou, pravdovravnosťou, vystihuje všetky highlights-y daného objektu a upúta pozornosť potenciálneho klienta.

 

Venujte svojmu predaju ČAS a ENERGIU a Vaša Nehnuteľnost sa Vám odvďačí.

 

 

 

Adriana Matyasova
Konateľ spoločnosti ADRID REAL s.r.o.
s realitnými skúsenosťami na Švajčiarskom trhu

Odoberajte naše novinky

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané našou spoločnosťou na účely kontaktovania.